Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Kedves Pedagógus Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk Önt arról, hogy 2021 szeptemberétőlfolytatjuk az „Út a szabadsághoz: az állampolgári kompetenciák fejlesztési lehetőségei a közép- és kelet-európai rendszerváltoztatások tükrében” című, a tavalyi év februárjában megkezdett képzéssorozatunkat. Természetesen tudjuk, hogy a koronavírus-járványnak még nincs vége, ezért SD kep kszeretnénk biztosítani Önt, hogy a képzések helyszínéül szolgáló szállodákkal egyeztetve mindent megteszünk, hogy a megfelelő óvintézkedések betartásával óvjuk valamennyiünk egészségét. Szeretnénk kiemelni azt is, hogy a 194/2021. (IV.26.) Korm. rendelet (A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításárólszerint a szállodai szolgáltatások igénybevételének, valamint a képzéseken történő részvételnek feltétele a védettségi igazolvány megléte és bemutatása.

A biztonságot fokozandó kisebb csoportok szervezésével, a termekben a megfelelő távolság betartásával (amiképp az a képen is látható), az oktatótermekben elhelyezett kézfertőtlenítővel igyekszünk a veszélyt tovább csökkenteni. Bár a rendelet szerint a szállodákban a védett személyeknek a maszk használata nem kötelező, szervező kollégánk a helyszínen igény szerint tud biztosítani maszkokat az Ön számára. 

Bízva abban, hogy lehetőségünk lesz Önt a résztvevők soraiban köszönteni, tisztelettel üdvözlik a
Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. munkatársai


A képzésről

30 eve lMagyarország 2019. március 15. és a 2021. június 19. között az 1989–90-es rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezik. A „30 éve szabadon” emlékév célja, hogy ráirányítsa a magyar emberek és a közép-európai nemzetek figyelmét az akkori események világpolitikai súlyára, és hogy a szabadság és függetlenség visszaszerzéséért hozott áldozatok a XXI. században elfoglalhassák méltó helyüket a magyarság és Közép-Európa közösségi emlékezetében. Az emlékév keretében szervezzük meg az Út a szabadsághoz: az állampolgári kompetenciák fejlesztési lehetőségei a közép- és kelet-európai rendszerváltoztatások tükrében című, 30 órás, akkreditált pedagógus-továbbképzésünket.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által biztosított forrásoknak köszönhetően a képzés a résztvevők számára ingyenes. Hasonlóképpen nem terheli költség a résztvevőt a képzéshez kapcsolódó étkezés és szállás tekintetében sem. 

A képzés felöleli a Kádár-korszak rövid társadalomtörténetét, a rendszerváltoztatás nemzetközi vonatkozásait, regionális és hazai eseménytörténetét, ennek ellenére a képzést nem csupán történelemtanároknak ajánljuk! A rendszerváltoztatás során megszerzett szabadság a pedagógusokra is feladatot ró: tanulóik állampolgári kompetenciáinak fejlesztését, amelynek révén – ahogyan a NAT fogalmaz – az „ember hatékony és építő módon vehet részt az egyre sokszínűbb társadalmi és szakmai életben”. A továbbképzés ehhez a pedagógiai munkához tantárgyakon átnyúló segítséget kíván adni.

A 2021-ben indított képzéseink időpontjait itt tekintheti meg. A lista immár tartalmazza a  2021/22-es tanév második félévének időpontjait is!

KÉPZÉSI IDŐPONTOK

Külön szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy lehetőség van a képzés nevelőtestületek számára történő megszervezésére is (amennyiben a létszám eléri a 15 főt). Ha ez a változat felkeltette érdeklődését, kérjük, keressen minket az alábbiakban megadott elérhetőségek valamelyikén, hogy a részletekről egyeztethessünk.
Telefon: Szmola Debóra 06-1/787-34-40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A jelentkezési lapot innen is letöltheti, de kérésére e-mailen is eljuttatjuk Önhöz (illetve honlapunkon keresztül elektronikus formában is kitöltheti azt). Mivel a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében dolgozzuk fel, ezért fontos, hogy részvételi szándékáról minél előbb értesüljünk.

IKK picture* * * * *

Ahogyan a főoldalon jeleztük, az „Út a szabadsághoz: az állampolgári kompetenciák fejlesztési lehetőségei a közép- és kelet-európai rendszerváltoztatások tükrében” című képzésünk 2022. január 1-jétől elérhető az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. Oktatói továbbképzési rendszerében. Ez azt jelenti, hogy a képzés beszámítható azon szakmai programok közé, amelyekkel a szakképzésben dolgozó oktató számára előírt négyévente legalább hatvan óra továbbképzés teljesíthető. A jelentkezési lap letölthető innen. A gyakori kérdéseket az IKK Oktatói továbbképzési rendszerében elfogadott képzésekkel kapcsolatban pedig itt tekintheti meg.

* * * * *

A képzéssel, illetve a képzésre való jelentkezéssel kapcsolatos egyéb, általános kérdéseket és válaszokat pedig itt gyűjtöttük össze.

Bízva abban, hogy valamelyik képzésen találkozhatunk, tisztelettel üdvözlik a Prekog Alfa Kft. vezetői és munkatársai!