A képzésről

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a 18/2019. (VI. 18.) OGY határozat a 2020. év nemzeti összetartozás évének nyilvánításáról című országgyűlési határozattal s az abban megfogalmazott céllal összhangban, mely szerint „az Országgyűlés támogatja és szorgalmazza az anyaországban, a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyarság körében olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, valamint oktatási anyagok és filmalkotások készítését, amelyek erősítik a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát, önazonossága kifejezését és védelmét”, pedagógus-továbbképzések megvalósítását tűzte ki célul. Ennek keretében szervezzük meg a Trianon 100 - A trianoni békeszerződés oktatásának történeti és pedagógiai módszertani kérdései című, 30 órás, akkreditált pedagógus-továbbképzésünket.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által biztosított forrásoknak köszönhetően a képzés a résztvevők számára ingyenes. Hasonlóképpen nem terheli költség a résztvevőt a képzéshez kapcsolódó étkezés és szállás tekintetében sem. A képzés helyszínei kellemes és tanulásra alkalmas konferencia- és wellness-szállodák az ország több pontján.

Trianon100A továbbképzés célja,hogy a résztvevő pedagógusok a legátfogóbb narratívák szintjén megismerjék az első világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések Magyarországra vonatkozó rendelkezéseit (amit közkeletűen trianoni békeszerződésnek hívnak), az ezzel kapcsolatos legújabb hazai és külföldi történeti kutatások eredményeit, a szerződéssel kapcsolatos legfontosabb tényeket és a témakörhöz kapcsolódó tévhiteket, legendákat. Célja továbbá a képzésnek, hogy bemutassa, miképpen jelent meg a magyar közoktatásban az elmúlt száz év alatt a „trianoni trauma” feldolgozása. Ezzel összefüggésben célja a képzésnek az is, hogy a résztvevők a korszak tanítására vonatkozó jó gyakorlataik megosztásával gyarapítsák módszertani eszköztárukat e korszak tanórai keretek közötti és tanórai kereteken kívüli feldolgozásával kapcsolatosan, kiemelten a tantárgyközi megközelítéseket helyezve fókuszba.

A 2021-ben indítandó képzéseink időpontjait itt tekintheti meg:

KÉPZÉSI IDŐPONTOK

Külön szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy lehetőség van a képzés nevelőtestületek számára történő megszervezésére is (amennyiben a létszám eléri a 15 főt). Ha ez a változat felkeltette érdeklődését, kérjük, keressen minket az alábbiakban megadott elérhetőségek valamelyikén, hogy a részletekről egyeztethessünk.
Telefon: Marschalkó Vanda 06-1/270-48-30
E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A jelentkezési lapot innen is letöltheti, de kérésére e-mailen is eljuttatjuk Önhöz (illetve honlapunkon keresztül elektronikus formában is kitöltheti azt). Mivel a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében dolgozzuk fel, ezért fontos, hogy részvételi szándékáról minél előbb értesüljünk.

IKK picture* * * * *

Ahogyan a főoldalon jeleztük, a "Trianon 100 - A trianoni békeszerződés oktatásának történeti és pedagógiai módszertani kérdései" című képzésünk 2022. január 1-jétől elérhető az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. Oktatói továbbképzési rendszerében. Ez azt jelenti, hogy a képzés beszámítható azon szakmai programok közé, amelyekkel a szakképzésben dolgozó oktató számára előírt négyévente legalább hatvan óra továbbképzés teljesíthető. A jelentkezési lap letölthető innen. A gyakori kérdéseket az IKK Oktatói továbbképzési rendszerében elfogadott képzésekkel kapcsolatban pedig itt tekintheti meg.

* * * * *

A képzéssel, illetve a képzésre való jelentkezéssel kapcsolatos egyéb, általános kérdéseket és válaszokat pedig itt gyűjtöttük össze.

Bízva abban, hogy valamelyik képzésen találkozhatunk, tisztelettel üdvözlik a Prekog Alfa Kft. vezetői és munkatársai!