Budapest anno

RÖVIDEN A KÉPZÉSRŐL

Száz esztendeje, hogy véget ért a háború, amely a történelmi emlékezetbe a Nagy Háború néven vonult be. A centenárium szerte Európában számos konferenciát, tudományos kutatást, emlékező rendezvényeket ösztönzött. Az „Új világ született - Az első világháború és a Párizs környéki békeszerződések tantárgyközi feldolgozásának lehetőségei” című képzésünk is e sorba illeszkedik. Történelmi tárgyú, de nem csak történelemtanároknak szól. A XX. századi világot, s benne Magyarország történelmét is döntően meghatározó események felelevenítése hátteréül szolgál annak a közös pedagógiai gondolkodásnak, miképpen lehetne tantárgyakon átívelő megközelítésben feldolgozni a nagy háború, a trianoni békediktátum és az azt követő sorsfordító évtized eseményeit. Az e korszakról való gondolkodáshoz kapcsolódik Magyarországon a nemzeti összetartozás napja is, mely 2010 óta az iskolai emléknapok közé tartozik. Ez pedagógiai feladatot jelent valamennyi tanító és tanár számára egyaránt. Képzésünkkel e feladat megoldását is segíteni szeretnénk, módszertani javaslatokat nyújtva a téma tanórai keretek közötti és tantárgyakon átnyúló feldolgozásával kapcsolatosan is. Az Új világ született - Az első világháború és a Párizs környéki békeszerződések tantárgyközi feldolgozásának lehetőségei című továbbképzésünk oktatói a korszak kutatásával foglalkozó történészek, illetve gyakorló pedagógusok, akik számos olyan részletre és összefüggésre rávilágítanak, amelyek feldolgozására nem csak a történelem órák és nem feltétlenül csak a tanórai keretek nyújtanak teret.  A képzés tematikájáról és egyéb fontos tudnivalókról itt olvashat bővebben: 

Info Simple bw.svg

 

TÁJÉKOZTATÓ A TOVÁBBKÉPZÉSRŐL

 

A KÉPZÉS KÖLTSÉGEI

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által biztosított forrásoknak köszönhetően a képzés a résztvevők számára ingyenes. Hasonlóképpen nem terheli költség a résztvevőt a képzéshez kapcsolódó étkezés és szállás tekintetében sem. A képzés helyszínei konferencia- és wellness-szállodák az ország több pontján. 

 

HELYSZÍNEK ÉS IDŐPONTOK

Az alábbi hivatkozásra kattintva a 2018/19-es tanévben tervezett képzéseink időpontjait és helyszíneit tekintheti meg, illetve tájékozódhat a képzések jelenlegi foglaltságáról is.

Info Simple bw.svg

 

KÉPZÉSI IDŐPONTOK, HELYSZÍNEK, FOGLALTSÁG

A lista segítségével tájékozódhat az egyes képzésekre elérhető helyek számáról. Bár törekszünk arra, hogy a lista mindig az aktuális foglaltságot jelezze, de a lemondásoktól függően egy-két fővel eltérhet a megadott értéktől. Kérjük ezért, mielőtt elküldené jelentkezési lapját, egyeztessen munkatársunkkal, tudjuk-e fogadni jelentkezését!

Külön szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy a fenti időpontokon kívül lehetőség van a képzés nevelőtestületek számára történő megszervezésére is (amennyiben a létszám eléri a 50 főt). Ha ez a változat felkeltette érdeklődését, és az itt található időpontokon kívül szeretne a testület a képzésen részt venni, kérjük, keresse munkatársainkat, akik készséggel állnak rendelkezésére, hogy akár a következő félévre is keressenek Önnek megfelelő dátumokat!

A JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezési lapot innen töltheti le: 

Click HandJELENTKEZÉSI LAP

Ha a fenti link valamilyen okból nem működne az Ön számítógépén, a jelentkezési lapot kérésére e-mailen is eljuttatjuk Önhöz. Mivel a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében dolgozzuk fel, ezért fontos, hogy részvételi szándékáról minél előbb értesüljünk.

 

 

onlineclickONLINE JELENTKEZÉS

Lehetősége van online módon is jelentkezni: így a képzésre történő jelentkezés, azaz a hely "befoglalása" azonnal megtörténik. Munkatársaink e-mailben tájékoztatják majd a továbbiakról (jelentkezése elfogadásáról, valamint a fontosabb tudnivalókról), illetve telefonon is felveszik Önnel a kapcsolatot, amennyiben a jelentkezéssel kapcsolatban további egyeztetés szükséges (pl. a feltöltött diploma nem megfelelősége, szállásigény nem egyértelmű jelölése stb.).

 

KAPCSOLAT

Ha a képzésről részletesebb tájékoztatást szeretne, az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére:

Telefon: Marschalkó Vanda: 06-1/270-48-30     Reismann Zsuzsa: 06-30/567-33-72       Tarcsa Zoltán: 06-30/567-33-68

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Fax: 06-1/787-34-41

Bízva abban, hogy valamelyik képzésen találkozhatunk, tisztelettel üdvözlik a Prekog Alfa Kft. vezetői és munkatársai!

WarI